Met dank aan

Hoog Sammy is volledig tot stand gekomen dankzij buurtbewoners, donateurs en sponsors. In totaal hebben meer dan 300 mensen en organisaties bijgedragen. Daarmee is het monument in het Terweepark bij Leiden Centraal met recht een beetje van ons allemaal.

Buurtactie ruim geslaagd

De eerste inzameling was een buurtactie: adopteer een steen. Dankzij ruim 70 omwonenden, Leidenaren en Amsterdammers lezen voorbijgangers van het monument de woorden van Ramses Shaffy over zijn Leidse jaren: ‘Hier lag de schoonheid en de basis van mijn leven’. 

Stenen zijn geadopteerd door o.a. Wendela van Goudoever, Ramses’ Leidse jeugdliefde, Bernhard Kats, voor wie Sammy is geschreven en Merel Laseur, die vaak met Ramses in Leiden kwam. Ook vanuit San Francisco, Houston, Parijs en Montreal kwamen bijdragen.

Ondernemersvereniging Boerhaavedistrict (OVBD) matchte met een mooi bedrag na het behalen van het doel van 65 geadopteerde stenen.M

Enkele steen-adoptanten kregen een zij-opschrift.

Crowdfunding gelukt

Op Voordekunst.nl is zes weken lang campagne gevoerd om Janine Melai te helpen haar kunstwerk Hoog Sammy te maken. Maar liefst 185 donateurs  hielpen € 9092 in te zamelen. 

Waarom gaven donateurs? 
Omdat ze van Shaffy houden, met zijn liederen zijn opgevoed, zijn pleegouders of hemzelf in zijn Leidse jaren hebben gekend, Shaffy cultureel Leids erfgoed vinden, Leiden Zeezijde koesteren om haar vele verhalen of een kind hebben dat Sammy heet.  

Sponsoren

De ruimhartige steun van sponsoren was onmisbaar voor de realisatie van het monument Hoog Sammy. De gemeente Leiden stond als eerste klaar, Hart voor de Zaak zorgde voor een geweldige banner in het Terweepark en het Menno Smitsloo Cultuurfonds hielp om het laatste gat te dichten. Hulde aan allen!