Beleef Shaffy’s Leidse jaren

Niemand had in Nederland ooit van Ramses Shaffy gehoord als zijn Leidse pleegouders niet voor hem in de bres waren gesprongen. Luister naar het boeiende verhaal achter Shaffy’s uitspraak over zijn Leidse jaren: ‘Hier lag de schoonheid en de basis van mijn leven.’

Wist u dat Sammy in Leiden heeft gewoond? Dat hij in Sjaantje zingt over de Leidse Sjaan van Vierzen, daghulp in huis? Dat hij voor zijn Leidse jeugdliefde een speciaal lied componeerde?  Ontdek hoe meer dan 10 liederen rechtstreeks komen uit zijn Leidse jaren. 
Peter van der Geer, biograaf van zijn Leidse jaren, en Damiaan van Noort, pianist-zanger, nemen u mee door Shaffy’s jeugd. Vermakelijke anecdotes en dramatische scenes wisselen af met ontroerende momenten en onvoorstelbaar toeval. 

Zij traden eerder op in o.a. het Leids Volkstheater. De Nobel, het Rijksmuseum van Oudheden en tijdens het Midzomernachtfeest in de Hortus Botanicus.

Reacties van bezoekers:

‘Je voelt de passie.’
‘Dit werpt zo’n beter licht op de klasse van Shaffy. Top!’
‘Smakelijk gelachen. Maar ontroerend ook.’
‘Weten ze het al in Amsterdam :-)?’

Interesse?

Stuur een email naar pmvandergeer@gmail.com 

De opbrengst van de lezing gaat naar de restauratie van de vleugel waarop Shaffy op het Terweepark in Leiden leerde spelen, de Grotrian Steinweg 185.