Leidse jeugdliefde van Ramses Shaffy

Al op zijn eerste Leidse verjaardag – Ramses werd 7 jaar – kwam Wendela bij de pleegouders van Ramses Shaffy logeren. Wendela was een nichtje van Roos. Pleegmoeder Roos ziet hoe ze op elkaar gesteld zijn en dromen van een boerderij in Zwitserland. Die bijzondere band wordt alleen maar sterker, naarmate de jaren vorderen. Wendela koestert een grote liefde voor Ramses en andersom zingt Ramses over haar als de vrouw van wie hij houdt. Ze neemt hem naar gala’s en studentenfeesten. Maar dan is het ineens afgelopen. Kan Ramses haar liefde niet meer beantwoorden? In Sneeuw voor Wendela neemt hij afscheid van haar. De laatste regel ‘terug naar het huis waar het begon’ is het huis aan het Terweepark. Wendela trouwt met een tandarts en gaat aan de Rijnsburgerweg in Leiden wonen.

Plaats een reactie